Opremanje hotelskih soba u rustičnom stilu 

U zavisnosti u kom predelu  pravite hotel može zavisiti i kako će on izgledati, naravno postoje i izuzeci gde u gomili istih hotela želite da se izdvojite i napravite skroz drugačiji. U blizini mora se hoteli obično opremaju u mediteranskom, morskom odnosno nautičkom stilu koji karakterišu prirodni materijali poput kamena i drveta, različite nijanse maslinasto zelene, bež, plave i žute boje .

Uglavnom je sve inspirisano suncem, plažom i morem. Za razliku od primorja, za planinske predele je najčešće biran rustični stil. Da bi se postigao izgled rustičnosti neophodno je da sve izgleda staro, ne propalo i uništeno već samo istrošeno, sa tragovima korišćenja. To će dokazati  jačinu i istrajnost, izdrživost, opstanak nakon mnogo vremena i nosiće neku svoju priču o prošlosti, vraćati kroz istoriju i podsećati na nju.

Zidovi i podovi

Kod opremanja u rustičnom stilu, glavni materijali su različite vrste kamena, cigle, opeka, mermer, ali isto tako koriste se i različite vrste drveta. Kako biste u opremanju hotelskih soba doprineli luksuzu ali i dalje ostali u rustičnom stilu,obli gipsani stubovi sa ukrasnim bordurama, koje mogu biti detalj i na zidovima i plafonu, vrlo lepo se mogu uklopiti u ostatak enterijera i doprineti potpunijem izgledu.
Možete pronaći inspiraciju i u brvnarama i drvenim planinskim kućicama koje su jedan od predstavnika ovog stila. Tako da zidove i podove kompletno možete obložiti drvetom, lakiranim kako biste dobili sjaj ili kao bolji predstavnik ovog stila bez previše sjaja i sa neravnomernom bojom. Zidovi takođe mogu biti jednostavno okrečeni u neku od toplih zemljanih boja, a kao dekorativni deo jedna površina može se uraditi u nekoj vrsti kamena od koje bi bilo idealno izgraditi i kamin kako bi se atmosfera i izgled što više upotpunili. Na plafonima takođe nije na odmet da budu vidljive i jasno istaknute drvene grede. 

Hotelski nameštaj

Osnova svih komada nameštaja jeste drvo. Što masivnije i vidljivije. Kako bi se odlikovao rustičnim stilom, nameštaj treba da bude što glomazniji. Glomazne garniture za sedenje presvučene kožom, a ispred njih sto od masivnog drveta. Kreveti treba da budu u potpunosti drveni sa drvenim uzglavljem, od naizgled istrošenog drveta. U istom takvom drvetu ili masivnom mogu se uraditi i ormari i komode. A svi drveni komadi najčešće su ukrašeni duborezom. Ovde do izražaja dolaze zanati i ručno rađeni predmeti koje je u velikm trgovinama jako teško naći, skoro nemoguće. Takođe, u hotelskoj sobi ne bi bilo loše posedovati jednu do dve velike, mekane i udobne fotelje, postavljene ispred kamina ili sa pogledom kroz balkonska vrata. Izdvojili smo vam par modernih fotelja koje bi se uklopije u hotelski nameštaj.

 

Pored nameštaja, svi prozori i vrata prave se od drveta, nikako ne dolaze u obzir PVC prozori, kao ni plastika u bilo kom obliku, jer rustika podrazumeva isključivo prirodne materijale. Stepenice i terase bi takođe trebalo da budu ograđene drvenim ogradama. 

Dekoracija hotelskih soba 

Pored dekorativnog kamena na zidu ili kaminu, potrebno je dodatno doprineti rustičnom izgledu i stvaranju prijatne atmosfere, kao i stvaranju prostora koji će sam po sebi gostima poželeti dobrodošlicu i ugodan boravak. Jedna od obaveznih stavki jeste toplo žuto osvetljenje koje će u kombinaciji sa zemljanim bojama koje su korišćenje u opremanju, napraviti najprijatniju atmosferu, umirujuću ,idealnu za odmor.  Koža životinja se takođe često koristi umesto tepiha, pored kreveta ili u blizini kamina, kao i rogovi životinja okačeni iznad kreveta ili kamina. Pomoću jastučića, vunenih i tkanih prekrivača dekoracija će biti potpuna. Možete koristiti i druge materijale na kojima je vidljiva i izražena tekstura. Zemljane boje poput bež, bele, različitih nijansi braon i narandžaste su osnovne boje u rustičnom enterijeru. 


Related Posts