Nameštaj po meri, Idealan način za uređenje

Svaki prostor je priča za sebe. Time se treba voditi i pri izboru nameštaja. Neki prostori imaju veću visinu, neki manju, neki su sa vidljivim stubovima ili bez njih. Razlikuju se po kvadraturi, broju vrata i prozora, kolicini prirodne svetlosti, rasporedu prostorija… Obzirom na sve razlike koje se mogu primetiti i sam nameštaj treba biti prikladan i odgovarajući prostoru.

Kako se po salonima nameštaja najčešće nalaze serijski proizvedeni komadi nameštaja  koji su isti, može se javiti problem da se ta dimenzija, boja ili dizajn ne uklapaju u vaš enterijer. Ali ako se radi o proizvodnji nameštaja po meri, mogućnosti se pružaju mnogo dalje i dolaze do srži problema koji treba da se reši- odnosno da se svaki deo nameštaja uklopi u prostor veličinom, bojom, stilom. Vrlo je važno da prostor bude skladno opremljen kako bi boravak u njemu bio prijatan. 

Kupatilski nameštaj po meri

Kako bi i u samom kupatilu vladao mir i sklad i ovde je jako bitno opremiti ga tako da bude fukcionalno, praktično, da lepo izgleda i odiše urednošću. Kako biste sve to postigli najjednostavniji način je da nameštaj za kupatilo radite po merama. Nameštaj za kupatilo koji se radi u standardnim dimenzijama vrlo često može biti neadekvatan za određene prostore.

Može biti premali ili preveliki, takođe može se desiti da imate višak delova koje ne možete da spakujete u svoje kupatilo ili da vam ostane dosta slobodnog prostora koji bi bilo praktično iskoristiti za ormariće, međutim ne možete da pronađete odgovarajuću dimenziju. Čest problem je i boja kao i materijal kupatilskog nameštaja. Kada se radi o bojama najčešće su to standardne, najprodavanije i najrasprostranjenije boje-bela, bež i braon. Ali kada hoćete nešto karakteristično, posebno i nesvakidašnje dolazite  u problem jer je neizvodljivo pronaći takve delove kupatilskog nameštaja. Probelm može nastati i kada vam se na izgled nameštaj dopadne, ali materijal od kog je napravljen nije odgovarajući i adekvatan za kupatilske uslove.
Zbog svih ovih problema na koje možete naići i sa kojima se možete susresti prilikom opremanja kupatila, najbolje rešenje jeste kupatilski nameštaj po meri, gde su sve odluke na vama-boja, dimenzija, stil i materijal. 

Hotelski nameštaj po meri

Kod opremanja hotela vrlo je bitna autentičnost, specifičnost i originalnost.  Ako se enterijer hotela razlikuje od ostalih biće specifičan, karakterističan, a samim tim i zapamćen od strane gostiju koji su boravili u njemu. Pored toga, nameštaj mora biti udoban kako bi gostima hotela obezbedili prikladan ugođaj. Ali ni na kvalitetu se ne sme štedeti kako bi nameštaj imao što duži vek trajanja. Da bi se ispratili i zadovoljili svi vaši zahtevi i potrebe pri opremanju hotela, preporučljivo je opremati hotelskim nameštajem po meri. U tom slučaju, počevši od boje preko dimenzije i materijala, pa sve do kvaliteta i dizajna-  sve je na vama. Možete se odlučiti i izabrati tačno ono što je potrebno vašem prostoru. Stil i dizajn kreveta, da li će biti tapacirani, od drvta ili metalni, kao i boja i materijal stolica, dekor materijala za izradu ormara, izgled šanka, polica ,stolova… Mogućnost izbora je velika, a odluka je na vama.  

Izaberite dizajn stolice koji odgovara vašem prostoru

I ako se ne čini teškim odabir stolica može biti komplikovan, pogotovo ako želite da se stolice idealno uklope u vaš prostor. Kada gledate stolice po prodavnicama, časopisima , internet stranicama dešava se da naiđete na stolicu koja bi se dizajnom uklopila u enterijer koji opremate ali boja nije odgovarajuća. Kada vam se taman učini da ste naišli na odgovarajuću nijansu materijala od kog je stolica urađena, shvatite da se njen stil ne bi uklopio uz ostatak opremljenog enterijera. Može se desiti i da boja nogara nije odgovarajuća kao ni materijal od koga su napravljeni. Boja štofa odgovara, ali vam se ne čini prijatnim na dodir. I tako u nedogled. Ako ste jedan od onih koji tačno znaju šta žele i šta hoće, obratite se onima koji rade nameštaj po meri. Ovde možete pogledati neke od modela stolica i dobiti ideju kako će te je bolje uklopiti u prostor koji opremate.

 

 

 

 

 

 

Tako je mnogo  jednostavnije, nego beskonačno lutanje od prodavnice do prodavnice ,od salona do salona u potrazi za stolicom koja će vam odgovarati, kada postoje oni koji izrađuju nameštaj kakav vama najviše odgovara. 


Related Posts