Kupatilski nameštaj za kafiće i restorane

Pored lepo opremljenog enterijera u kom će gosti vašeg lokala boraviti, obedovati ili ispijati čašu kvalitetnog vina ili šoljicu kafe, neophodno je voditi računa i o drugim delovima objekta. Kuhinje u restoranima moraju biti kvalitetno opremljene i funkcionalne, a pored toga jako je bitno da budu uredne i čiste.

Sa dovoljno prostora za odlaganje posuđa koje se koristi u kuhinji, ali takođe i za escajg, setove tanjira i posuđe za serviranje. U šanku mora imati dovoljno mesta za normalno funkcionisanje zaposlenih, potrebno je dobro organizovati prostor, rasporediti čaše, flaše pića, aparate i šoljice za kafe… Pored toga ukoliko posedujete i baštu, ne smete je izostaviti, vrlo često baš ona može biti vaš glavni adut kojim ćete privlačiti i zadržavati goste. U svemu tome mnogi kupatilo smatraju nevažnim i nebitnim u ugostiteljskom objektu. Međutim, vrlo je bitno ne samo da postoji već da bude i lepo uređeno. Morate obratiti pažnju da sve bude odabrano i postavljeno sa stilom i ukusom, počevši od podnih i zidnih pločica koje mogu biti u toplim bojama, neutralnim ili svetlim, pa sve do onih jarkih boja sa dekorativnim šarama i motivima. Takođe možete birati ili kombinovati pločice manjih dimenzija sa većim ili se odlučiti za sasvim sitne pločice u vidu mozaika. 

Ormarići za kupatila kafića

Kako bi enterijer bio potpun potrebno je u kupatilo ubaciti kupatilske ormariće, pored toga što će doprineti estetici oni će imati i praktičnu ulogu. Služiće za odlaganje sredstava za čišćenje, dezinfekciju, takođe može biti skladište za odlaganje papirnih ubrusa ili sapuna. U zavisnosti od postavljenih kupatilskih pločica zavisiće  dezen i boja kupatilskih ormarića. Mogu se izraditi od različitih dezena iverice ili medijapana u raznovrsnim bojama i nijansama. U prisustvu kupatilskih ormarića, kao i celog kupatilskog nameštaja kupatilo će delovati dosta prijatnije i potpunije.  Kako bi bilo karakteristično i specifično, zaobiđite belu boju. U ponudi se mogu naći različiti dezeni iverice, od kojih će se neki sigurno i vama svideti, a ujedno biti i prikladan za izradu kupatilskih ormarića u ugostiteljskom objektu. Obzirom da u kupatilima kafića i restorana nema ličnih stvari i sitnica, neće vam biti potreban veći broj malih fioka, već možete izabrati kupatilske ormariće sa nekoliko većih vrata. Pored mesta za odlaganje, u oramarima za kupatilo u ugostiteljskom objektu mogu se ostaviti otvori ili postaviti ugradne korpe za smeće kako bi sve delovalo urednije, ali i kako bi bilo jednostavnije za održavanje podnih pločica. Ukoliko želite da vaše kuaptilo bude u potpunosti sređeno, dodajte i nekoliko detalja koji će imati dekorativnu svrhu. Možda će to biti karakterističan ram sa neobičnom slikom u njemu, vaza sa dekorativnim cvećem ili svežom ružom, ali možete postaviti i saksiju sa biljkom zelenih listova koja će kupatilo osvežiti i učiniti ga potpuno prijatnim.  

Lavabo sa ogledalom

U kupatilu je neophodno posedovati lavabo. Na vama je da odlučite da li će to biti jednostavan i klasičan dizajn, bele boje ili će to biti karakterističan oblik i dizajn u crnoj, braon, bež ili nekoj drugoj boji. Kako kupatilo ne bi delovalo hladno i sterilno bolje je odlučiti se za ugradni lavabo koji će biti postavljen na kupatilskom ormariću. Pored lavaboa, dobro je postaviti i ogledalo, kako ono koje će stajati iznad lavaboa, tako je dobro postaviti i veliko ogledalo na kom se može ogledati cela ljudska figura.
Još jedna važna stavka jeste osvetljenje. Pored osnovnog koje će davati najviše svetlosti i nalaziti se na plafonu, postavite i dodatna manja osvetljenja uz ili iznad ogledala. Dobićete svetlost neophodnu za potpunu osvetljenost ispred ogledala, ali uz to će i kupatilo delovati prijatnij,a uz žutu svetlost i toplije. 

Lipa Enterijer nudi kvalitetnu ponudu modela kupatilskog nameštaja koje možete pogledati ovde.

 


Related Posts