Kako odabrati nameštaj za bašte kafića

baštenski nameštaj

Čim krene lepo vreme ljudi postaju aktivniji, dosta češće i duže provode vreme napolju, u šetnjama ili druženju. U tom periodu za kafiće koji imaju bašte možemo smatrati da su za nekoliko krupnih koraka ispred drugih, koji nemaju prostora i mogućnosti za postavljanje istih. Međutim ni postojanje bašte u sklopu kafića ne treba uzeti zdravo za gotovo , jer njeno postojanje nije dovoljno kako biste imali stalne goste.

Da biste privukli i zadržali mušterije, prvo na čemu morate da radite jeste na izgledu i opremanju bašte, jer je izgled presudan ukoliko se nove mušterije dvoume u koju baštu kafića da sednu. Zbog toga ih privucite u svoju baštu, opremljenu sa ukusom i stilom. Nameštaj za bašte u opremanju igra glavnu ulogu, a ovde ćete pronaći neke od saveta koji bi trebali da vam budu od pomoći kako bi izabrali pravi nameštaj za vas.

Karakterističan izgled i boje baštenskog nameštaja

Obzirom da se bašte najviše koriste u toku prolećnih i letnjih dana, kada su i vedre boje aktuelne, možete se opredeliti i za nameštaj za bašte u tim bojama. Odisaće svežinom i vedrinom, biće upečatljive i karakteristične, a ako se uz to odlučite i za neobičan dizajn nameštaja sigurno nećete ostati neprimećeni. Lokal će zračiti dosta pozitivnijom energijom, što će goste svakako privlačiti, zadržavati i ponovo vraćati kod vas. S obzirom da je u ponudi veliki broj najrazličitijih modela, izaberite neki nesvakidašnji, koji će vaš lokal učiniti još specifičnijim i posebnijim od ostalih jednoličnih.

Ukoliko ste ipak za neku klasičniju i jednostavniju varijantu,  odaberite nameštaj za bašte u mirnijim bojama- bela, bež, braon, crna, siva koje će biti ukomponovane sa svedenim ivicama nameštaja.
Takođe, u zavisnosti od površine bašte koju posedujete treba da obratite pažnju na veličinu i dimenzije nameštaja kako biste pravilno iskoristili prostor, koji ne bi trebalo da bude prazan ili pretrpan. U malim baštama koristite sveden nameštaj bez glomaznih i nepotrebnih delova, kako ne biste izgubili broj sedećih mesta. Za razliku  od toga u velikim baštama pruža vam se veći izbor pri odabiru, jer ćete moći da postavite i nešto veće komade koji zahtevaju veliki prostor.

Drvo, metal i plastika

Različiti materijali pružaju mogućnost stvaranja najrazličitijih modela, boja i dimenzija. U toj ponudi nemoguće je ne pronaći model koji će odgovarati svačijem ukusu. Drvo je prirodni materijal, koji odaje utisak toplote i doprinosi prijatnoj atmosferi. Lako je za obradu i jako korišćeno, skoro je nemoguće  videti enterijer bez i malo drveta. Zbog svoje lake obrade, industrija je razvila i veliki broj različitih modela nameštaja za bašte pravljenih od različitih vrsta drveta. U baštama vrlo lepo izgleda jer se uklapa u prirodno okruženje. Mana mu je to što bez dodatnih premaza , ulja i lakova se ne može dugo koristiti, a da ga vremenski uslovi ne oštete i zbog toga zahteva pravilno i redovno održavanje.  


Kada je upitanju nameštaj za bašte od metala njegova prednost je u tome što je veoma čvrst i ima jako dug rok trajanja, ali uz uslov da se pravilno održava i redovno premazuje kako ne bi nastupila korozija i propadanje.
Nameštaj za bašte od plastike može biti od različitih kvaliteta plastike, tako da nisu česte pojave gde se nogari lako lome, stolice i stolice se ljuljaju i za kratko vreme im se menja boja delovanjem suncevih zraka. Međutim ako pronađete proizvode od kvalitetne plastike, budite sigurni da ste našli proizvod koji će vas služiti godinama. Neće mu smetati kiša, sunce i sneg, a održavanje plastičnih proizvoda je vrlo jednostavno- potrebno ga je samo po potrebi čistiti najobičnijim sredstvima za higijenu ili vlažnom krpom.

Više o batenskom nameštaju pogledajte ovde.

 


Related Posts