Saveti za izbor barskih stolica za kuhinju

Barske stolice za kuhinju

Kuhinje su neizostavni deo kuce-one prostorije u kojima pocinje I u kojima se budi toplina doma koju svi volimo. Bez obzira da li ste jedan od onih koji vole da kuvaju ili ipak samo da uzivate u spremljenoj hrani,svakako cete deo svog vremena provesti bas tu. Iako vecina ljudi voli da ruca za klasicnim trpezarijskim stolom na koji su svi navikli,Vi svoju kuhinju oplemenite na svojstven nacin tako sto cete centralno mesto okupljanja svojih najblizih opremiti barskim stolicama za kuhinju.

Barske stolice za kuhinju su važni elementi

Prilikom opremanja kuhinje treba o svemu voditi racuna.Sve mora biti na odgovarajucem mestu kao I od prikladnih materijala kako bi bila adekvatna prilikom koriscenja. Vaznu ulogu igraju I stolice. Pogotovo ukoliko je rec o barskim stolicama za kuhinju. Uz barske stolice za rucavanje sve ce izgledati neuporedivo luksuznije.

U malim stanovima,kucama ili apartmanima sve mora biti proracunato do najmanje sitnice kako bi prostor bio maksimalno iskoriscen. U prostorima sa malom kvadraturom vrlo cesto dolazi do situacije u kojoj se necega morate odreci-ili garniture za opustanje ispred tv-a,ormara ili komode za odlaganje stvari,ili mesta za rucavanje. Mozete doci u takvu situaciju, gde cete rucak obavljati za niskim klub stolom sedeci na jastucicu na podu ili se neugodno savijati sa dvoseda i troseda kako biste dohvatili hranu.

Takodje ako biste zbog nedostatka prostora izbegli ubacivanje komode,velika je verovatnoca da necete znati gde da odlozite stvari koje ce biti rastrkane po celoj kuci I nikada necete znati gde ste ih ostavili. Da ni u cemu ne biste bili na gubitku u vec tako malom prostoru,najbolja opcija je pravljenje kuhinjskog ostrva u sklopu kuhinje. Samo ostrvo mozete koristiti prilikom rada u kuhinji kao radnu povrsinu a ispod iskoristiti prostor za zatvorene police I fioke. Kada dodje vreme rucka,ostrvo se pretvara u barski sto za rucavanje uz koji uvek kao idealno resenje idu barske stolice .

Ovo je samo deo ponude barskih stolice iz našeg asortimana, pogledajte ceo asortiman ovde.

tara-barska1 tina barska stolica

Obzirom da ce one biti sve vreme prisutne u kuhinji treba voditi racuna o kakvom materijalu se radi pri samoj izradi. Radi lakseg odrzavanja I ciscenja izaberite drvene barske stolice bez tapaciranja ili tapacirane sa aquaclean stofovima,koji su specijalno napravljeni kako bi se fleke od hrane,vina,mastila otklonile sa samo malo vode.

Koriscenje barskih stolica za prostore sa velikim kvadraturama,takodje mogu biti jako dobro resenje. Pored luksuza kojim odise,upotpunice prostor. Ukoliko imate pregradni sank koji delimicno odvaja kuhinju od dnevnog boravka ili zaseban sank,uz njega postavite barske stolice I napravite kutak za druzenje sa prijateljima.

 

Barske stolice za kuhinju 1

Kada su u pitanju boje I one mogu odigrati vaznu ulogu kako bi doprinele sto boljem izgledu enterijera. Ako je prostor mali I sa malo osvetljenja za barske stolice izaberite svetlije nijanse,koje ce vizuelno uvecati prostor. Ako zelite da postignete da vasa kuhinja odise toplinom,odlucite se za crvenu ili narandzastu boju.Da bi ste uneli osvezenje u Vas dom,neka Vas izbor budu zelena,zuta ili plava.

Barske stolice za kuhinje koje se nalaze uz sank ili kuhinjsko ostrvo,mogu posluziti kako bi se kuhinja I ostatak prostora sjedinili,tako sto cete koristiti stof u boji koja se nalazi u oba dela a nije dominantna ni u jednom ni u drugom.
Stambeni prostori ne treba da budu prenatrpani stolicama,pa tako ni sama kuhinja. Jer cete u tom slucaju dobiti nefunkcionalan prostor sa nepotrebnim brojem mesta za sedenje. Zato prilikom opremanja ,kao vrlo prakticnu opciju izaberite dovoljan broj barskih stolica za kuhinju koje ce biti dovoljne da ispune potrebe za sedecim mestom I doprinesu eleganciji I luksuzu doma.


Related Posts