Saveti za opremanje kupatila

Kupatilo

Kupatilo je mesto u domu gde se u potpunosti možemo posvetiti sebi, svojim potrebama, gde se možemo opustiti i uživati. Mesto gde provodimo vreme prilikom sređivanja i  održavanja lične higijene. Skladno tome treba da obezbedimo i uslove u kojima ćemo imati prijatan boravak i omogućimo funkcionalnost prostora. Da bi ugođaj bio potpun potrebno je pobrinuti se i za estetiku samog enterijera.   

Ormarići za kupatilo

Kako bi kupatilo uvek bilo uredno, lepo složeno i lako za održavanje, što je preduslov za prijatan boravak u njemu, najjednostavnije rešenje je obezbediti prikladan prostor za sve stvari koje su potrebne u kupatilu. Postavljanjem ormarića ispod lavaboa stvorićete mesto gde ćete odlagati sve krpe, bočice i kutijice sa sredstvima za  čišćenje. Iznad samog lavaboa možete postaviti viseće ormariće sa ogledalom i u njih odlagati sredstva za ličnu higijenu koja najčešće i svakodnevno koristite- kreme za lice i ruke, penu za brijanje, četke i sredstva za kosu… Ako vam veličina kupatila dozvoljava pored tih osnovnih delova, možete postaviti još dodatnih. U sklopu njih mogu postojati pregrade na izvlačenje sa ugrađenim korpama za odlaganje prljavog veša, koje zatvorene izgledaju kao celina sa ostatkom.

Pogledajte modele kupatilskog nameštaja iz našeg asortimana ovde.

Ormarićima ćete obezbediti i police ili fioke za odlaganje čistog veša i peškira. Jedna pregrada može biti sa šipkom za ofingere ili sa čivilucima,namenjena odlaganju bade mantila ili kućnih haljina. U jako velikim kupatilima prostor možete upotpuniti sa stolom za šminkanje i fiokama u kojima će šminka stajati odložena do sledećeg korišćenja. Pored praktičnih namena, ormarići za kupatilo doprineće lepom, upotpunjenom i modernom izgledu kupatila. Pored osnovnih belih ormarića, možete izabrati i neke u drugim bojama. Vodite računa da ormarići budu napravljeni od materijala koji su otporni na vlagu kako ne bi došlo do propadanja u najkraćem vremenskom roku. 

Ogledala za kupatilo

Kako biste omogućili potpunu funkcionalnost i zadovoljili svoje potrebe, a ujedno i ulepšali enterijer kupatila, neophodno je u njemu imati i ogledalo. Nemoguće je zamisliti kupatilo u kom ćete se brijati, fenirati ili šminkati, a da ispred sebe nemate ogledalo. Pored nužne potrebe za njegovim postojanjem, ono će prostoru dati dubinu i estetski lep izgled. Na vama je kakvo ćete ogledalo izabrati,imate potpunu slobodu pri izboru,jedino o čemu treba da povedete računa jeste o dimenziji da bude srazmerna kupatilu- odnosno za malo kupatilo koristite manja ogledala, a u većim mogu zauzimati i veću površinu. Oblik ogledala takođe je na vama- možete se odlučiti za četvrtasta, pravougaona, okrugla ili ovalna ili ipak za ona nepravilnog oblika. Možete izabrati ogledalo koje je iz jednog dela ili ono koje će činiti skup više malih delova. Moguće je postaviti ga direktno na zid, ali i na vrata ormarića. 

Postoje i ona ogledala koja su urađena sa ramom i policom za odlaganje na dnu. Da bi se u potpunosti iskoristila moć ogledala, potrebno je da imate kvalitetno i prikladno osvetljenje. Ono može biti u vidu LED rasvete postvaljene oko celog ogledala ili samo iznad u vidu jedne lampe koja ima mogućnost pomeranja kako bi ste svetlost podesili i usmerili u odgovarajućem pravcu. Još šta je dobro, jeste osobina ogledala da prostoru da dubinu i vizuelno ga učini većim, tako da je dobro koristiti ga u malim kupatilima.  

Kupatilski nameštaj po meri

Ako ste u mogućnosti da nađete izradu nameštaja po meri, to će biti najbolja opcija. Sa sigurnošću ćete iskoristiti prostor na najbolji način. Za razliku od već gotovih salonskih elemenata za kupatila koja su u standardnim dimenzijama i morate ih smestiti tamo gde je jedino moguće, nameštaj po meri vam pruža mogućnost da sve stoji na mestu koje vama najviše odgovara, što iz praktičnih, što iz estetskih razloga. Još jedna prednost ovakve vrste izrade jeste i ta što sami možete izabrati materijal, ali i boju nameštaja koja će se uklopiti u ostatak enterijera kupatila. Bela boja odiše čistoćom, jednostavnošću, ali je i već viđena u većini kupatila. Ako želite da vaše kupatilo odiše isključivo vašom energijom i vašim idejama, poručite kupatilski nameštaj u nekoj od drugih boja- crnoj, sivoj, bež, braon ili sa različitim detaljima u nijansama plave, zelene, narandžaste i drugih boja.  

 


Related Posts