Sve što treba da znate pre kupovine barskih stolica

barske stolice

Kada biramo nameštaj za opremanje enterijera ugostiteljskog objekta, kuće ili stana moramo voditi računa o mnogim stvarima ako ne želimo da se nakon kraćeg vremena pokajemo zbog našeg izbora. Kupovina nameštaja nije mala stavka kada izdvajamo novac iz budžeta za opremanje, ali takođe nameštaj nije ono što menjamo tako često, treba da nas služi duži vremenski period. Zbog toga moramo voditi računa pri odabiru i donošenju odluke pri kupovini bilo kog dela nameštaja kao i kada se radi samo o kupovini barskih stolica. 

Karakteristike barskih stolica

Barske stolice same po sebi i svom izgledu ostaviće uvek karakterističan utisak u vašem enterijeru. Daleko su interesantnije od niskih kuhinjskih stolica, i ako su često istog izgleda i dizajna kao i obične,barske uvek privuku više pažnje. Tako da ako želite da se nečim istaknete pri opremanju doma ili ugostiteljskog objekta, odlučite se za barske stolice. Prostor će izgledati jako zanimljivo. Kod njih visina sedećeg dela varira od 75-95cm, u zavisnosti od modela. Dok kompletna visina stolice može biti različita u zavisnosti od visine samog naslona. Kada se radi o širini dimenzije se kreću uglavnom od 35-70cm, što zavisi od toga da li se radi o hoklici, stolici sa rukonoslonima ili bez njih ili o barskoj foteljici.

Moderne barske stolice moraju biti napravljene od kvalitetnih materijala i imati čvrstu konstrukciju kako bi sedenje na visini bilo sigurno i bezbedno. U izradi se mogu koristiti različite vrste drveta ili metala. Mogu biti u potpunosti od drveta- sa drvenim naslonom i sedištem koje je prefarbano, ili u potpunosti tapacirane. Kada kupujete barske stolice u velikoj ste mogućnosti da nađete baš one koje će se uklopiti u vaš enterijer , jer se mogu naći u različitim bojama drveta i različitim materijalima  u koje su tapacirane. Na tržištu se može naći jako veliki broj eko koža ili štofova- u različitim bojama i raznovrsnim dezenima, među kojima je nemoguće ne naći baš onakav kakav odgovara vašem ukusu i prostoru.     

Namena barskih stolica

Barske stolice su postale prihvaćene u svim vrstama objekata. Koriste se u kućama, stanovima, apartmanima, kancelarijama, poslovnim prostorima, ugostiteljskim objektima, baštama… Sve češće se koriste i sve je više mesta na kojim ih možete videti. Ranije su bile zastupljene uglavnom samo u kafićima postavljene oko šanka, dok se sada neretko mogu naći kafići i restorani koji su kompletno opremljeni  u barski nameštaj, bez niskog sedenja. Takođe se sve više koriste i u kućnim uslovima, gde se obični trpezarijski stolovi menjaju barskim stolovima, uz koje su uvek postavljene barske stolice. U današnje vreme možete videti da se u domovima sve češće za ručavanje koriste kuhinjska ostrva sa barskim stolovima umesto običnih kuhinjskih stolova. Barske stolice su neizostavan detalj ako u kući imate ili planirate da napravite šank. U domovima se često koriste i u kutku u kom je postavljen računar.  Kao i ostatak nameštaja u kućama, bolje ih je izabrati u neutralnim i svedenim bojama, kako bi se kasnije mogle uklopiti ako budete menjali nešto drugo u enterijeru (zavese, tepihe, dekorativne jastuke, boje zidova…). 

Cena barske stolice

Kada je reč o cenama barskih stolica, one variraju .U zavisnosti od modela, dizajna, proizvođača, materijala, kvaliteta. Možete naći jako jeftine modele, ali postoje i skuplje varijante. Sve u svemu cena barskih stolica se ne razlikuje mnogo od cene kuhinjskih stolica, šta više neke modele možete pronaći i po cenama kuhinjskih stolica, i da za istu sumu novca opremite prostor na nešto drugačiji i poseban način koristeći sve traženije barske stolice.

U našem asortimanu možete pronaći veliki izbor barskih stolica za ugostiteljske objekta ali i šank stolice za kuhunje. Kompleltnu ponudu možete pogledati ovde.


Related Posts